Бременност

Подуване на корема и чувство за тежест в началото на бременността

Подуване на корема и чувство за тежест в нач...

Само преди няколко седмици сте видели положителния тест и вече със сигурност знаете, че очаквате бебе. Вълнението е неописуемо и като че ли нищо не може да помрачи щастието ви при мисълта, че съвсем скоро ще посрещнете на бял свят едно малко човешко същество, което ще обичате повече от всичко. Или… почти нищо. Защото началото на бременността е и период на драстични промени в тялото ви, някои от които могат да бъдат сериозно изпитание дори за най-големите стоици.
Прочети повече
Изследване: Бременността отключва промени в мозъка на майката за години напред

Изследване: Бременността отключва промени в...

Промените, които претърпява тялото и изобщо целият организъм на жената по време на бременността, са добре известни и очаквани, но освен с тях, бъдещата майка ще се сблъска и с други, невидими, но фундаментални промени, настъпващи в нейния мозък. Повечето жени, които вече са станали майки, ще го потвърдят и без да се позовават на изследвания. Изследванията обаче, като това, което ще разгледаме в тази статия, придават фактологическа тежест на това схващане.
Прочети повече
Изследване: Прекомерното наддаване на тегло по време на бременността крие рискове

Изследване: Прекомерното наддаване на тегло...

Проучване по поръчка на Медицинския регистър по ражданията в Норвегия сред 24 000 майки изследва и доказва негативното влияние на прекомерното наддаване на тегло и по-конкретно проблемите, които произтичат от задържаното тегло след първата бременност в хода на втората. В своя публикация за медицинския журнал на KYW по повод резултатите от изследването д-р Брайън МакДона изтъква важността на правилното хранене и контролирано наддаване на тегло в хода на бременността. Той посочва като рискови както недостатъчното, така и прекомерното наддаване.
Прочети повече
Къде грешите? Научете бебето си да заспива бързо и лесно без приспиване

Къде грешите? Научете бебето си да заспива б...

Майките, които вече се сблъскват с преумората от недоспиването и трудността да намерят работещ начин да приспиват бебето си, често са готови да опитат всичко, само и само да подобрят ситуацията. Така всеки ден те прилагат различни трикове и методи, за които са прочели или чули и резултатът е… още повече умора и усещане за провал. А всъщност приучаването на бебето да заспива – защото дори сънят е нещо, което с появата си на света човешкото същество не умее да прави – е въпрос най-вече на постоянство и систематичен подход.
Прочети повече
Смях през сълзи: истината за бременността

Смях през сълзи: истината за бременността

Има ли нещо по-прекрасно от това да очакваш бебе в броене на седмиците и приготовления за момента, в който животът на семейството ще се промени завинаги с появата на най-важното и обичано човешко същество? Наред с вълнението и абсолютното щастие от очакването обаче бременността, колкото и безпроблемно да се развива, често е съпътствана от не толкова положителни усещания и емоции. И в това няма нищо грешно или неестествено!
Прочети повече
Четенето на книги за отглеждане води до депресия

Четенето на книги за отглеждане води до депр...

Предстои ви да станете майка за първи път и всеки ден в главата ви изникват нови и нови въпроси и притеснения, каращи ви да звъните на майка си, приятелките си с деца и дори на далечни познати по всяко време на деня и нощта?
Прочети повече
За бременността и първите грижи за малките! Курсове за бременни в Пловдив

За бременността и първите грижи за малките! ...

Училища „И за мама“ провеждат мероприятия на територията на град Пловдив вече повече от 3 години.

Поради огромният интерес от страна на бъдещите майки и майките с малки дечица ние организираме този безплатен Интензивен двудневен курс за бременни и майки.

Очакваме Ви!
Прочети повече
За бременността и първите грижи за малките! Курсове за бременни в Бургас

За бременността и първите грижи за малките! ...

Училища „И за мама“ провеждат мероприятия на територията на град Бургас вече повече от 3 години. Поради огромният интерес от страна на бъдещите майки и майките с малки дечица се организира този безплатен Интензивен двудневен курс за бременни и майки.
Прочети повече
Учени доказаха съществуването на прецизен имунологичен часовник на бременността

Учени доказаха съществуването на прецизен и...

Учени от Училището по медицина към Станфордския университет оповестиха резултатите от първото по рода си задълбочено изследване върху точния график и закономерности, по които имунната система на жената реагира и се променя по време на бременността. Публикация, разпространена от специализираното медицинско издание Science Immunology, разкрива резултатите от изследването и заключенията на учените, които са на мнение, че са направили пробив. Основната цел на това и на по-нататъшните изследвания, свързани с него, е да се намери начин за превенция на преждевременните раждания.
Прочети повече
Колко вероятно е да родите бебето си в метрото?

Колко вероятно е да родите бебето си в метро...

Едва ли има бъдеща майка, която поне веднъж да не си е представила сценарий, при който раждането я хваща „в крачка“ и се случва на някое „екзотично“ място.
Прочети повече
Безплатен курс за бъдещи родители в Пловдив

Безплатен курс за бъдещи родители в Пловдив

Лекцията има за цел да подкрепи младите родители в бъдещите предизвикателства в отглеждането на новороденото.
Прочети повече
Бременна си!  Ще ставаш мама! Страхотно!

Бременна си! Ще ставаш мама! Страхотно!

Това са най-щастливите и най-женствените мигове в твоя живот – наслади им се изцяло! Очакват те месеци на много трепети и големи промени. Кожата ти ще увеличи обема си многократно в зоната на корема и бюста, а след раждането бързо ще трябва да възстанови първоначалния си вид. За да успее да се справи, тя има нужда от постоянна подкрепа още от първия ден. Като експерти в областта на здравата и красива кожа знаем от какво се нуждае тя. Вече 25 години нашият екип се грижи доказано успешно за нежната бебешка кожа, а повече от 50 години трупа ценен опит в производството на билкови масла и натурални козметични продукти. Използвахме всички тези познания и създадохме за теб Maternea.
Прочети повече
„Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането“

„Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раж...

„Да се роди дете, без да се вложи съзнание в този про­цес, е пропусната възможност, която не се повтаря в живота. Докато Тя и То са едно е времето на истинското общу­ване, в което се посяват семената на любовта и благоприятните възможности.“ Това твърди Росица Божкова-Михайлова, автор на „Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането“.
Прочети повече
Запек по време на бременност – какво да очакваме?

Запек по време на бременност – какво да очак...

Достатъчно неприятно е, че сте изцедена от умора през цялото време, а сега не можете да се изходите и по голяма нужда (имате запек през цялото време). И като резултат, сте подута, имате газове, предимно нещастна, хронично ексцентрична - отчаяна и желаеща облекчение, а именно успех в тоалетната. Нередовните движения на червата за съжаление тормозят някой жени по време на бременност, а други пък са напълно редовни (от кой отбор искате да бъде?).
Прочети повече
Акне по време на бременност

Акне по време на бременност

Акнето е често срещано по време на бременност. Всъщност, при повече от една на всеки две бременни жени може да се развие акне. В някои случаи на акнето може да са е в много тежка степен. Справянето с акнето, когато сте бременна може да бъде трудно. Това е така, защото много от леченията изискват специфични лекарства, които са с висок риск от вродени дефекти и са опасни за приемане по време от бременни. Като цяло, трябва да избягвате всяко лекарство, което има дори минимален шанс да навреди на бебето ви.
Прочети повече
Партишуър -тест за опредляне на времето до раждане (ВДР)

Партишуър -тест за опредляне на времето до р...

Въпреки представянето на нови диагностични технологии, използваните понастоящем тестове имат изключително слаби предиктивни стойности за предстоящо раждане. Чрез точно откриване на пациентки с риск от раждане в рамките на седмица от изследването, клиницистите могат да извършат оздравителни интервенции като например прилагането на кортикостероиди.
Прочети повече
Възглавница за бременност и кърмене от MNbaby

Възглавница за бременност и кърмене от MNbaby

Бременността е деликатен момент от живота на една жена. Той е изпълнен с множество неудобства, неразположения и неочаквани състояния. Сънят често е най-засегнат от всички съпътстващи бременността неудобства. Нарастването на корема пречи на нормалното заемане на удобна поза, спането по гръб е невъзможно, обръщането от една страна на друга също.
Прочети повече
Амнишуър - Бърз, Достоверен, Неинвазивен тест за пукнат околоплоден мехур

Амнишуър - Бърз, Достоверен, Неинвазивен тес...

Пропуска да се открие пациентка с ПОМ може да доведе до забавяне или невъзможност за предприемане на оздравителни акушерски мерки. Обратно, фалшиво положителна диагноза на ПОМ може да доведе до предприемане на ненужни или ненавременни мерки, като хоспитализация или индукция на раждане.
Прочети повече
Eco Silver – бельо за бременни със сребърни нишки за електромагнитна защита

Eco Silver – бельо за бременни със сребърни нишк...

Електромагнитните излъчвания влияят отрицателно на цялото тяло на човека, но най - силно страдат централната нервна система, ендокринната система, имунната система, главният мозък, половите органи. Електромагнитните излъчвания са особено опасни за децата, младежите, бременните жени. Отрицателното въздействие може да се натрупва, ако продължи да влияе дълго време, затова болестните симптоми не се проявяват веднага, но след време възникват хормонални нарушения, рак на кръвта, тумори в мозъка, различни заболявания на нервната система. Електромагнитните вълни са опасни за хора със сърдечно - съдови заболявания, за възрастни и изтощени хора.
Прочети повече
Отрицателен резус-фактор (Rh -) и бременност

Отрицателен резус-фактор (Rh -) и бременност

Както разграничаваме основните кръвни групи на тип А и тип В или 0, така имаме и резус-фактор. Резус-факторът представлява протеин (или резус-антиген), намиращ се върху клетъчната мембрана на червените кръвни клетки в човешката кръв. Повечето хора имат Rh фактор, което ги прави резус-фактор положителни. Останалите не носят Rh фактор и са определяни като резус-фактор отрицателни (Rh отрицателен). Резус–факторът има значение основно по време на бременността и е част от задължителните изследвания, които се назначават на бъдещата родилка.
Прочети повече
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Тагове: 2013, 35 години, AmniSure, BeSafe, BeSafe Pregnant iZi Fix, Canpol, Class, Clearogen, Fitness, Instagram, Laret, Maternea, Medela, MNbaby, New Life, PartoSure, Relaxit, RH фактор, Spa, TAKO LARET, TAKO Laret Polka dots, World, World Class Fitness & Spa, аборт, авокадо, автомобилен колан, АГ, аеробика, акне, активност, акушер, акушер-гинеколог, алкохол, алуминиева рама, Амнишуър, амортисьори, анемия, аномалия, апетит, аспирин, аутизъм, басейн, баща, бебе, бебета, бебешки дрешки, бебоци, бедра, безопасен, безплатен, безплатно, безпокойство, безсъние, бельо, бира, близнаци, болест, болка, болки, борба, бременна, бременна жена, бременна на купон, бременна на парти, бременна на работа, бременна съм, бременни, бременнист, бременност, бременност бебе жена, бременност и запек, бременност с близнаци, бременностт, бременост, Бургас, бъдещи майки, вегетарианство, венци, вещества, вещи, Видин, вино, високи, Вита, витамин, витамин D, витамини, влияние, вода, води, вреда, вредата от токсичните субстанции, втора бременност, възглавница, възглавници, възраст, възстановяване, вълнение, Габрово, гадене, гастрин, ген, гестационен, гимнастика, главоболие, готовност, градски транспорт, грешка, грижа, грим, грип, гуми, гърди, д-р Анна Чорбова, даниела, двойка, депресия, дете, детска количка, дефекация, дефект, дефицит, дехидратация, джогинг, диабет, диета, диети, дишане, дневник, дом, домакинстването, донор, дрехи, дъждобран, европейско качество, електромагнитнити, ембрион, емоции, емоция, епидурална упойка, есенни, желание, желязо, жена, жени, за жената, за и против, За нашите деца, забавление, забавно, заболявания, забременяване, задържане, занятие, запек, зарази, заспива, затлъстяване, захарен диабет, зацапване, зачеване, защита, звезди, здраве, здравеа, здравословен, здравословно, здравословно хранене, зима, зимен, златна среда, значение, зъби, И за Мама, избор, издателство, излишни килограми, излъчвания, изпражнения, изследване, Изток-Запад, изхождане, имунна система, имунологичен, ин витро, индекс на телесна маса, инфекции, инфекция, информация, йога, йога за бременни, календар, калории, каране на колело, кафе, кенгуру, килограми, киселини, клизма, климат, книга, кожа, козметика, кола-маска, колела, колики, колоездене, конкурс, корем, коса, котки, кош, крайници, красива, красота, крем, кръв, кръвни телца, курс, кърмене, кърмене на близнаци, късна, късна бременност, лакрства, лактоза, лека, лекар, леки упражнения, летен, летене, лечение, лечение стрии, лишение, любопитно, лято, магнезий, мазила, мазнини, майка, майки, майчинство, малки размери, мама, маневрена, Медела, мензис, месец, метаболизъм, метод, метро, мехур, минерали, мини-клизма, младост, млечни жлези, мляко, мобилен телефон, мода, мозък, музика, мъж, навици, награди, наддаване, напълняване, наследяване, настинка, натоварване, недоносено, необходим, необходими, неразположение, Нери Лауфер, нова година бременна, новородени, новородено, нормално, нощен сън, обезкосмяване, обича, обувка, обувки, общуване, околоплодна вода, околоплодни, околоплодни води, окосмяване, окситоцин, опасно, опасност, операция, оплождане, оповестяване, определяне, организъм, особеност, особености, отглеждане, отношения, отпуск, отслабване, отток, оттоци, офис, очакване, Партишуър, патология, пелени, период, перисталтика, пети, пигментация, планиране, плацента, плеър, Пловдив, плод, плодове, плуване, повръщане, подготовка, подготовка за раждане, поддържана, поддържане, подобрение, подуване, покривало, пол, полезен, полезни храни, полезно, полза, Полка дотс, помпащи се предни и задни гуми, порок, посещение, последици, почивка, права, правилно, предвестник, предимства и недостатъци, предпазване, предпазване от грип, предпазен колан за бременни, преждевременно, премахване на стрии, преносване, признак, признаци, притискане от колан или волан на автомобил, приятно, проблем, проблеми, прогестерон, продукти, промени, промяна, простуда, против, протичане, профилактика, пушене, пшеничен зародиш, първа, първо тримесечие, работа, работодател, раждаемост, раждане, раждане на близнаци, развитие, режим, режим на хранене, резус фактор, рекорд, ректална употреба, релакс, релаксация, Релаксит, репродукция, реч, решение, риба, рибено масло, риск, рискове, родилен дом, родители, ръце, салон за красота, самолет, седалка, седмица, седмици, секс, секс по време на бременност, секцио, семейство, симптом, симптоми, скрининг, сладък бадем, слюнка, смяна на настроения, снимки, София, специалисти, спорт, спукан, сребро, стандарт Oеko-Tex Standard 100, статистика, столче за кола, страх, страхове, страхотен дизайн, стрес, стрии, стрии през бременността, суеверие, сутрешно гадене, съвет, съвети, сън, състояние, ТАКО, ТАКО Ларет, татко, твърда храна, твърдения, тегло, тежест, телефон, тениска, термин, тест, течности, токсикация, токсикоза, токсични субстанции, токсоплазмоза, токчета, томбола, топка, тревога, тренажор, третиране на стрии, тяло, удобна, удобно, удобство, УМБАЛ Пловдив, умора, умствени качества, упойка, упражнение, уроци, усложнения, усмихнато, утроба, училище, фекалии, фибри, фигура, физическа, физическа активност, физически упажнение, физическо, фитнес, фланелка, фолиева киселина, хапчета, характер, характеристики, херпес, химиотерапия, хлор, ходене, хормони, храна, хранене, хранене при бременност, цветове, цезарово сечение, целулит, центела, цигари, цикъл, чадър, чанта, часовник, черва, четвърти, четене, човече, чревни мускули, чужбина, шанс, шеа, шизофрения, шипково семе, шофиране и пътуване, ядки, ядки за бременни, яйцеклетки

Акцент

Бебе разви отравяне с олово от хомеопатична магнитна гривна

Бебе разви отравяне с олово от...

Малко момиченце от Кънектикът, САЩ, е развило отравяне с олово в резултат на поставената на ръчичката му гривна...
Отново на училище: Как да изградите правилен режим на нощен сън на детето

Отново на училище: Как да изградите...

Връщането към обичайния график и ритъм на работното ежедневие след двуседмичен отпуск може да е истински...
ИНОВАЦИЯ ОТ ПРЕСТИЖ

ИНОВАЦИЯ ОТ ПРЕСТИЖ

В своята 20 годишна история „Престиж-96“ АД винаги се стреми към иновации и съвършенство във всичко, което прави...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: