Бременност

Кога бременността започва да „си личи“?

Кога бременността започва да „си личи“?

Краткият отговор на въпроса „кога бременността ще започне да ми личи“ е „между тринадесетата и двадесетата седмица“. Той обаче едва ли задоволява любопитството и най-вече нетърпението на бъдещата майка, особено ако е в очакване на първото си дете.
Прочети повече
ПРЕВЕНЦИЯ ОТ СТРИИ С МАТЕРНЕА

ПРЕВЕНЦИЯ ОТ СТРИИ С МАТЕРНЕА

Бременна си! Ще ставаш мама! Това са най-щастливите и най-женствените мигове в твоя живот! Очакват те месеци на много трепети и големи промени.
Прочети повече
Нелекуваните кариеси по време на бременността могат да са опасни за бебето

Нелекуваните кариеси по време на бременност...

Бременните жени с влошено и/или занемарено дентално здраве поставят в риск от бактериална инфекция новородените си деца, алармира подразделението за дентално здраве на Американската педиатрична академия (Campaign for Dental Health към American Academy of Pediatrics).
Прочети повече
Тест за бременност с паста за зъби?

Тест за бременност с паста за зъби?

Видеото, което можете да гледате по-долу, е едно от многото, които ще откриете в YouTube, ако зададете търсене по ключови думи „паста за зъби“ и „бременност“. В него обаче не става дума нито за вашия зъбен емайл, нито за този на децата, чиито майки мият или не мият редовно зъбите си с флуоридна паста за зъби по време на бременността.
Прочети повече
Един от проблемите, които може да доведе тютюнопушенето по време на бременност

Един от проблемите, които може да доведе тют...

Едва ли някога сте попадали на статия, касаеща тютюнопушенето, която да ви убеждава в ползите от този навик, още повече когато става дума за здравословните проблеми, които може да причини по време на бременност и кърмене. И настоящата няма да направи изключение. Затова пък ще ви запознае с един по-различен страничен ефект от пушенето по време на бременност.
Прочети повече
Прокървяване по време на бременност: каква може да е причината и кога е опасно

Прокървяване по време на бременност: каква м...

Бременната жена по правило е силно емоционална и изпълнена с радостно вълнение, но и с много тревоги и страхове. Сред тях най-силно се проявяват онези, свързани както с развитието на плода, така и със собственото здравословно състояние, предвид пряката зависимост между него и благополучието на бебето.
Прочети повече
Поддържайте коремните си мускули стегнати по време на бременността и приберете диастазата с тези лесни упражнения

Поддържайте коремните си мускули стегнати п...

Когато бъдат изпълнявани правилно, упражненията за стягане на коремните мускули могат да бъдат от огромна полза по време на бременността. И от още по-голяма при втора и следващи бременности, като се има предвид, че повече от 60% от жените, които вече са родили веднъж, страдат от т.нар. диастаза.
Прочети повече
Ваксинирането на майката срещу коклюш през третия триместър предпазва новороденото бебе

Ваксинирането на майката срещу коклюш през ...

Ново изследване, осъществено от Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ и публикувано в академичното издание на Оксфорд за клинични инфекциозни заболявания, дава важна информация за ефикасността на тройната ваксина ДТК в случаите, когато бременната жена получи имунизация през третия триместър.
Прочети повече
Учени откриха „Главният ген“, от който зависи успехът на бременността

Учени откриха „Главният ген“, от който зави...

Английски учени откриха кой е „главният ген“, отговорен за нормалното протичане на бременността и в частност за правилното развитие на ембриона в ранните стадии след оплождането на яйцеклетката.
Прочети повече
19 интересни факта и явления, свързани с бременността

19 интересни факта и явления, свързани с брем...

Усещането за протичането на бременността е строго субективно, затова и е напълно безсмислено да се опитваме да сравняваме една бременност с друга, дори когато става дума за бременностите на една и съща жена. Едно е сигурно – всичко, което ще изпитате като физически и емоционални усещания, докато бременеете, ще бъде уникално и безкрайно вълнуващо за вас и партньора ви.
Прочети повече
 „Майката с шестте плочки” показа своята тренировка в 9-и месец

„Майката с шестте плочки” показа своята тр...

С над два милиона и триста хиляди последователи в Instagram, Сара Стейдж безспорно може да се нарече знаменитост, въпреки че съвсем не е единствената жена с профил в социалните мрежи, радваща се на популярност благодарение на забележителната си физика, резултат от здрави фитнес тренировки.
Прочети повече
Вижда ли се отвън, когато бебето мърда в корема на майката? Вижте!

Вижда ли се отвън, когато бебето мърда в коре...

Първите осезаеми движения на бебето… Това е може би един от най-магическите и незабравими моменти в живота на всяка майка, а до неотдавна и моментът, в който бременната жена е получавала доказателство, че очаква бебе.
Прочети повече
Приемът на витамини по време на бременността намалява риска от нарушения

Приемът на витамини по време на бременностт...

Приемът на подходящ мултивитаминен комплекс в ранните стадии на бременността би могъл да редуцира риска от развитието на разстройства (нарушения) от аутистичния спектър с или без интелектуално изоставане, разкрива ново мащабно изследване.
Прочети повече
Noordi Sole – единствената количка, от която вие и бебето ви се нуждаете

Noordi Sole – единствената количка, от която вие ...

Вдъхновени от палитрата и северната красота на норвежка природа, количките на Noordi се отличават от всичко останало, което се предлага на пазара, още от пръв поглед. И първото впечатление няма да ви подведе – дизайнерите на Noordi далеч не са се ограничили с естетичния подход, влагайки нещо много повече от красиви форми, цветове, материи и аксесоари в продуктовата гама на Noordi.
Прочети повече
Стрес по време на бременност – опасен ли е за бебето?

Стрес по време на бременност – опасен ли е з...

На въпроса какви рискове крие стресът за бебето по време на бременността отговарят специалистите от Parents.com, чието становище ви поднасяме 1:1 и в неговата цялост.
Прочети повече
Трябва ли да ядете риба докато сте бременни?

Трябва ли да ядете риба докато сте бременни?

За ползите от консумацията на храни, богати на Омега-3 и 6 мастни киселини се знае отдавна и неслучайно те са включени в комплексните хранителни добавки, предназначени и за деца, и за възрастни. Колко точно необходими са те на бременната жена и респективно на развиващия се в нея фетус обаче все още не е докрай проучено като всяко следващо задълбочено изследване хвърля нова светлина върху директната връзка между приема им и развитието на човешкия мозък.
Прочети повече
Подуване на корема и чувство за тежест в началото на бременността

Подуване на корема и чувство за тежест в нач...

Само преди няколко седмици сте видели положителния тест и вече със сигурност знаете, че очаквате бебе. Вълнението е неописуемо и като че ли нищо не може да помрачи щастието ви при мисълта, че съвсем скоро ще посрещнете на бял свят едно малко човешко същество, което ще обичате повече от всичко. Или… почти нищо. Защото началото на бременността е и период на драстични промени в тялото ви, някои от които могат да бъдат сериозно изпитание дори за най-големите стоици.
Прочети повече
Изследване: Бременността отключва промени в мозъка на майката за години напред

Изследване: Бременността отключва промени в...

Промените, които претърпява тялото и изобщо целият организъм на жената по време на бременността, са добре известни и очаквани, но освен с тях, бъдещата майка ще се сблъска и с други, невидими, но фундаментални промени, настъпващи в нейния мозък. Повечето жени, които вече са станали майки, ще го потвърдят и без да се позовават на изследвания. Изследванията обаче, като това, което ще разгледаме в тази статия, придават фактологическа тежест на това схващане.
Прочети повече
Изследване: Прекомерното наддаване на тегло по време на бременността крие рискове

Изследване: Прекомерното наддаване на тегло...

Проучване по поръчка на Медицинския регистър по ражданията в Норвегия сред 24 000 майки изследва и доказва негативното влияние на прекомерното наддаване на тегло и по-конкретно проблемите, които произтичат от задържаното тегло след първата бременност в хода на втората. В своя публикация за медицинския журнал на KYW по повод резултатите от изследването д-р Брайън МакДона изтъква важността на правилното хранене и контролирано наддаване на тегло в хода на бременността. Той посочва като рискови както недостатъчното, така и прекомерното наддаване.
Прочети повече
Къде грешите? Научете бебето си да заспива бързо и лесно без приспиване

Къде грешите? Научете бебето си да заспива б...

Майките, които вече се сблъскват с преумората от недоспиването и трудността да намерят работещ начин да приспиват бебето си, често са готови да опитат всичко, само и само да подобрят ситуацията. Така всеки ден те прилагат различни трикове и методи, за които са прочели или чули и резултатът е… още повече умора и усещане за провал. А всъщност приучаването на бебето да заспива – защото дори сънят е нещо, което с появата си на света човешкото същество не умее да прави – е въпрос най-вече на постоянство и систематичен подход.
Прочети повече
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Тагове: 19, 2013, 35 години, 3в1, AmniSure, BeSafe, BeSafe Pregnant iZi Fix, Canpol, Class, Clearogen, Fitness, Instagram, Laret, Maternea, Medela, MNbaby, New Life, Noordi, PartoSure, Relaxit, RH фактор, Sole, Spa, TAKO LARET, TAKO Laret Polka dots, World, World Class Fitness & Spa, аборт, авокадо, автомобилен колан, АГ, аеробика, акне, активност, акушер, акушер-гинеколог, алкохол, алуминиева рама, Амнишуър, амортисьори, анемия, аномалия, апетит, аспирин, аутизъм, басейн, баща, бебе, бебета, бебешка, бебешки дрешки, бебоци, бедра, безопасен, безплатен, безплатно, безпокойство, безсъние, бельо, бира, близнаци, болест, болка, болки, борба, бременна, бременна жена, бременна на купон, бременна на парти, бременна на работа, бременна съм, бременни, бременнист, бременност, бременност бебе жена, бременност и запек, бременност с близнаци, бременностт, бременост, Бургас, бъдещи майки, ваксиниране, вегетарианство, венци, вещества, вещи, видео, Видин, вино, високи, Вита, витамин, витамин D, витамини, влияние, вода, води, вреда, вредата от токсичните субстанции, време, втора бременност, възглавница, възглавници, възраст, възстановяване, вълнение, Габрово, гадене, гастрин, ген, гестационен, гимнастика, главен, главоболие, готовност, градски транспорт, грешка, грижа, грим, грип, ГРР, гуми, гърди, д-р Анна Чорбова, даниела, движение, двойка, депресия, дете, детска количка, дефекация, дефект, дефицит, дехидратация, джогинг, диабет, диастаза, диета, диети, дизайнерска, дишане, дневник, доведе, дом, домакинстването, донор, дрехи, дъждобран, европейско качество, електромагнитнити, ембрион, емоции, емоция, епидурална упойка, есенни, ефект, желание, желязо, жена, жени, за жената, за и против, За нашите деца, забавление, забавно, заболявания, забременяване, зависи, задържане, занятие, запек, започва, зарази, заспива, затлъстяване, захарен диабет, зацапване, зачеване, защита, звезди, здраве, здравеа, здравословен, здравословно, здравословно хранене, зима, зимен, златна среда, значение, зъби, И за Мама, избор, издателство, излишни килограми, излъчвания, изпражнения, изследване, Изток-Запад, изхождане, имунна система, имунологичен, ин витро, индекс на телесна маса, интересни, инфекции, инфекция, информация, йога, йога за бременни, каква, календар, калории, каране на колело, кариеси, кафе, кенгуру, килограми, киселини, клизма, климат, книга, кога, кожа, козметика, коклюш, кола-маска, колела, колики, количка, колоездене, конкурс, корем, коремни, коса, котки, кош, крайници, красива, красота, крем, кръв, кръвни телца, курс, кърмене, кърмене на близнаци, късна, късна бременност, лакрства, лактоза, лека, лекар, леки упражнения, лесни, летен, летене, лечение, лечение стрии, личи, лишение, любопитно, лято, магнезий, мазила, мазнини, майка, майки, майчинство, малки размери, мама, маневрена, мастни киселини, Матернеа, Медела, мензис, месец, метаболизъм, метод, метро, мехур, минерали, мини-клизма, младост, млечни жлези, мляко, мобилен телефон, мода, мозък, музика, мускули, мъж, на, навици, награди, наддаване, намалява, напълняване, нарушения, наследяване, настинка, натоварване, недоносено, необходим, необходими, неразположение, Нери Лауфер, нова година бременна, новородени, новородено, нормално, нощен сън, НюВива, обезкосмяване, обича, обувка, обувки, общуване, околоплодна вода, околоплодни, околоплодни води, окосмяване, окситоцин, Омега-3, Омега-6, опасно, опасност, операция, оплождане, оповестяване, определяне, организъм, особеност, особености, от, отглеждане, откриха, отношения, отпуск, отслабване, отток, оттоци, офис, очакване, Партишуър, паста, патология, пелени, период, перисталтика, пети, пигментация, планиране, плацента, плеър, Пловдив, плод, плодове, плуване, по, повръщане, подготовка, подготовка за раждане, поддържам, поддържана, поддържане, подобрение, подуване, покривало, пол, полезен, полезни храни, полезно, полза, Полка дотс, помпащи се предни и задни гуми, порок, посещение, последици, почивка, права, правилно, предвестник, предимства и недостатъци, предпазва, предпазване, предпазване от грип, предпазен колан за бременни, преждевременно, премахване на стрии, преносване, при бременност, прием, признак, признаци, притискане от колан или волан на автомобил, причина, приятно, проблем, проблеми, прогестерон, продукти, прокървяване, промени, промяна, простуда, против, протичане, профилактика, пушене, пшеничен зародиш, първа, първо тримесечие, работа, работодател, раждаемост, раждане, раждане на близнаци, развитие, режим, режим на хранене, резус фактор, рекорд, ректална употреба, релакс, релаксация, Релаксит, репродукция, реч, решение, риба, рибено масло, риск, рискове, родилен дом, родители, ръце, салон за красота, самолет, свързани, седалка, седмица, седмици, секс, секс по време на бременност, секцио, семейство, симптом, симптоми, скрининг, сладък бадем, слюнка, смяна на настроения, снимки, София, специалисти, спорт, спукан, сребро, срещу, стандарт Oеko-Tex Standard 100, статистика, стегнати, столче за кола, страничен, страх, страхове, страхотен дизайн, стрес, стрии, стрии през бременността, суеверие, сутрешно гадене, съвет, съвети, сън, състояние, ТАКО, ТАКО Ларет, татко, твърда храна, твърдения, тегло, тежест, телефон, тениска, термин, тест, течности, токсикация, токсикоза, токсични субстанции, токсоплазмоза, токчета, томбола, топка, тревога, тренажор, тренировка, трети, третиране на стрии, триместър, тютюнопушене, тяло, удобна, удобно, удобство, УМБАЛ Пловдив, умора, умствени качества, упойка, упражнение, упражнения, уроци, усложнения, усмихнато, успех, утроба, учени, училище, факти, фекалии, фибри, фигура, физическа, физическа активност, физически упажнение, физическо, фитнес, фланелка, фолиева киселина, функционална, хапчета, характер, характеристики, херпес, химиотерапия, хлор, ходене, хормони, храна, хранене, хранене при бременност, цветове, цезарово сечение, целулит, центела, цигари, цикъл, чадър, чанта, часовник, черва, четвърти, четене, човече, чревни мускули, чужбина, шанс, шеа, шизофрения, шипково семе, шофиране и пътуване, ядки, ядки за бременни, яйцеклетки

Акцент

Фотоконкурс: Най-сладките есенни бебоци 2017 – победители!

Фотоконкурс: Най-сладките есенни бебоци 2017...

Есента отмина, идват студените зимни дни, но с фотоконкурса ни "Най-сладките есенни бебоци”, ние сме все още в...
„Най-сладките бебоци” - печеливш от игра 7 с награди от kidsdecor.eu

„Най-сладките бебоци” - печеливш от игра 7...

На 01.12.2017 Bebok.eu съвместно с Декорация за детската стая kidsdecor.eu стартирахме междинна игра, част от...
„Най-сладките бебоци” - печеливш от игра 6 с награди от OralCare.bg

„Най-сладките бебоци” - печеливш от игра 6...

На 29.11.2017 Bebok.eu съвместно с OralCare.bg - Продукти за орална хигиена
стартирахме междинна игра, част от конкурса...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: