Colief - 1 безплтана опаковка 7 мл

Първи седмици на бременността: 5-8-ма седмица

Първото подозрение за бременността е липсата на месечен цикъл-възниква 2-3 седмици след зачеването. Причината за това обаче може и да е друга ето защо е добре при съмнение да се направи тест или да се отиде при гинеколог, който ще каже със сигурност в коя седмица е бременността.

Бременността обикновено се разделя на три периода. Първото тримесечие продължава до 13-тата седмица и в този период плодът се развива много бързо. Точно тогава обаче е най-голям рискът от аборт. Вторият период е от 14-тата до 27-мата седмица, а третият – от 28-40-тата седмица.

На петата от бременността седмица при деленето на клетките вече се наблюдава определена логика. Вече е възможно човек да си представи къде ще са краката, главичката, гърба и коремчето на бебето. В центъра на ембриона се вижда издатина: там ще бъде сърцето. Постепенно започва и формирането на кръвоносните съдове. За това време вече става ясно различима и главичката на ембриона, както и крачетата му. Зародишът е огънат във формата на буквата С.

Н шестата седмица от бременността при много жени започва дискомфортът за бъдещите майки, който е свързан с гадене и тежест в стомаха. Гърдите се подуват освен това емоционалните състояние бързо се променят.

При бебето започва формирането на главния мозък, както и крайниците. Главата придобива по-правилна форма.

През седмата и осмата седмица матката започва да се уголемява, както и ембрионът. Формират се ушните миди, а крайниците добиват все по-нормална форма.

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Ето с кой ще играят момчетата на ФК „Локомотив София 1929“ на „Готя Къп 2016“

Ето с кой ще играят момчетата на ФК...

„Съперниците на нашите момчета са много трудни“, коментира Ивайло Паргов - спортен директор на ФК „Локомотив...
Деца и учители се събраха за „Празник на приобщаващото образование“ в София

Деца и учители се събраха за „Празник на...

На 23 юни 2016 г. в София се проведе “Празник на приобщаващото образование”, организиран от Център за приобщаващо...
Празник на приобщаващото образование 23 юни  - покана към всички деца и родители

Празник на приобщаващото образование 23 юни...

На 23 юни 2016 г. (четвъртък) от 17:00 ч. до 20:00 ч. ще се проведе “Празник на приобщаващото образование”. Вход свободен и...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: