Header тениски

Бременност и секс

Докато сте бременна Вашите сексуални желания, могат да ви накарат често да сменяте настроението си. Нагоре- надолу! Някои жени твърдят, че нямат желание по време на бременността, други пък са на мнение, че са по-силни в този период. С промените, които стават толкова бързо с тялото Ви, няма как и настроенията да не са променливи.

 

Ето някои от най- често задаваните въпроси от бременни жени с полезни отговори.

 

Безопасно ли е да правя секс от началото на първото тримесечие до неговия край?

 

Ако не изпитвате болка по време на акта и не съществува риск за бременността, тогава секса е безопасен. Но ако изпитвате болка или сте имали предишни аборти и усложнения се консултирайте с вашия специалист акушер-гинеколог.

 

Нямам никакво желание за секс, това нормално ли е?

 

Бременността при всяка жена е различна. Докато при някои жени се отчита повишаване на сексуалното желание, то при други се отбелязва пълната му липса. При много жени, които имат гадене или повръщане сутрин, желанието за секс изчезва напълно. Това всъщност е добре и нормално. Кой би искал да прави секс, когато не се чувства добре? След като започне второто тримесечие от вашата бременност, по-голяма част от сутрешното неразположение ще изчезне и постепенно у вас желанието за секс ще се появи.

 

Има ли някакви пози, които са по- удобни през късните месеци от бременността?

 

След като коремът започне да нараства, може да стане неудобно да се прави секс в обичайната поза „отгоре”. Но позицията „лъжички” е доста популярна сред бременните жени. При това положение всеки от партньорите ляга на една страна, и коремът не се натоварва.

 

Вярно ли е, че сексът може да предизвика физическо натоварване?

 

Според медицинските специалисти, в семенната течност на мъжа се съдържа химично вещество, което омекотява чувствителността към раздразнение на шийката на матката. Въпреки това е възможно да изпитвате болка или известно натоварване. Ако почувствате  контракции се консултирайте с вашия медицински специалист.

 

Ако имате други въпроси, на които не успяхме да дадем отговор се обърнете към най- близкия акушеро-гинекологичен център и съответния специалист в тази област.

Коментари:

кристина узунова

02.07.2009

вреди ли семеизпразването на мьжа в бременната жена?

хриси

29.08.2009

аз имам същия въпрос

attida-online

24.03.2010

много интересно, благодаря

Eti

24.07.2011

В друга статия на този сайт прочетох, че ако при орална любов във вагината навлезе въздух, той може да доведе до емболия и произтичащите от нея опасности. Не съм медицинско лице и ми е интересно по какъв начин става това. Защо по време на бременността има опасност въздухът да навлезе в кръвообращението и как става това?

Ели

03.02.2013

Много странни въпроси се задават тук!
Секса при нормална бременност изобщо не е опасен! Ние не сме спирали изобщо,а съм в 33 седмица! Дори е много по-хубав само дето вече усеща ограничение в позите!Семеизпразването изобщо не е опасно,това че съдържа незнам си какъв хормон,не означава че ще предизвика раждане.Все пак това не са литри семенна течност!ПО скоро са опасни оргазмите,така че избягвайте ги!
И тази глупост пък за въздуха вкарав във влагалището за пръв път

Ели

03.02.2013

НИма като не сме бременни не ни навлиза въздух по време на секс??!! Какви са тея измишлъотини! Емболията е въздух в кръвта,как той ще влезе във кръвта през влагалището?! Ами като плуваме значи пак трябва да умрем,защото ни влиза вода във влагалището ли??!!
Не се доверявайте на всяка статия,това са глупости!

Bebok.eu

04.02.2013

Здравейте Ети,

Ще се радваме да ни споделите, в коя статия сте прочели, че ако при орална любов във вагината навлезе въздух, той може да доведе до емболия и произтичащите от нея опасности, за да проверим какво точно е написано, тъй като не бихме искали да има объркване за читателите ни?

Поздрави и хубав ден!
Bebok.eu

aleks

29.03.2013

zdraveite!moqt e vypros e dali prechi semeizprazvaneto po vreme na bremmennost??moje li da navredi na ploda po nqkakyv nachin tova?blagodarq predvaritelno

Форма за коментари:

Вашето име:
E-mail адрес:
Вашият коментар:

Акцент

Фотоконкурс: Най-сладките есенни бебоци 2017 – победители!

Фотоконкурс: Най-сладките есенни бебоци 2017...

Есента отмина, идват студените зимни дни, но с фотоконкурса ни "Най-сладките есенни бебоци”, ние сме все още в...
„Най-сладките бебоци” - печеливш от игра 7 с награди от kidsdecor.eu

„Най-сладките бебоци” - печеливш от игра 7...

На 01.12.2017 Bebok.eu съвместно с Декорация за детската стая kidsdecor.eu стартирахме междинна игра, част от...
„Най-сладките бебоци” - печеливш от игра 6 с награди от OralCare.bg

„Най-сладките бебоци” - печеливш от игра 6...

На 29.11.2017 Bebok.eu съвместно с OralCare.bg - Продукти за орална хигиена
стартирахме междинна игра, част от конкурса...

ул. Кожух планина 3Г
София, 1421

ina.konsulova
@bebok.eu

 

© 2008   Проект на WDG   Уеб дизайн и разработка: